Skip to content
flag NL
Algemeen

Herleef de rijke racehistorie van Circuit Zandvoort met unieke historische fotografie

Gepubliceerd op 14 oktober 2024

Bij Circuit Zandvoort koesteren we onze rijke autosportgeschiedenis. Een nieuw initiatief van Caption Photo Gallery is hiervan een mooie invulling die perfect aansluit bij onze missie om het erfgoed van de autosport op Zandvoort te behouden en uit te bouwen. Onder onze pay-off 'Making History...' brengt Caption Photo Gallery de geschiedenis tot leven op een nieuwe fotosite https://www.photolegendszandvoortgp.com/.

8 augustus 1948 prins bira foto daan noske
8 Augustus 1948. Eerste Grand Prix op Zandvoort. Prins Bira op weg naar de overwinning in zijn nummer 12 Maserati 4CL (topsnelheid 250 km per uur).
4 augustus maserati prins bira rotterdamse haven ben merk
4 augustus 1948. De blauw gele nummer 12 Maserati 4CL van Prins Bira wordt uit een vrachtschip in Rotterdam getakeld. Hij zou er vier dagen later de autorace op Zandvoort mee winnen.
Jackie steward 1969 rob mieremet
21 juni 1969. Jackie Stewart op weg naar de overwinning in zijn nummer 4 MS 80 Matra Ford Cosworth. De fotografen hangen bijna boven de ruim 300 pk sterke langs scheurende bolide.
Jim clark 1965 eric koch
18 juli 1965. Wielspin bij de start van de Zandvoorts Grand Prix. Graham Hill in zijn nummer 10 BRM, Jim Clark in zijn nummer 6 Lotus Climax, Richie Ginther in zijn nummer 22 Honda. Clark won de race en had de snelste rondetijd.

Op de gloednieuwe website, www.photolegendsZandvoortgp.com, staan bijna 1000 zorgvuldig geselecteerde foto's van legendarische Grand Prix-races op Zandvoort tussen 1948 en 1985 centraal. Deze collectie, vastgelegd door top-motorsportfotografen van over de hele wereld, biedt een bijzondere kijk op de iconische momenten en coureurs die de geschiedenis van het circuit hebben bepaald.

Van de allereerste Grand Prix in 1948, gewonnen door Prins Bira van Siam in zijn blauwe en gele Maserati, tot legendarische merken zoals Ferrari, Porsche en Lotus, en coureurs als Senna, Lauda en Hunt – deze foto's brengen de geschiedenis van Zandvoort weer tot leven. Of het nu gaat om de intense momenten op het circuit of de unieke sfeer van de paddock, pits en het publiek, de beelden vertellen het verhaal van een tijdperk waarin autosport met passie en lef werd bedreven.

Wat deze collectie zo speciaal maakt, is dat het niet alleen voor racefans is, maar ook voor liefhebbers van tijdloze fotografie. Elk beeld kan worden besteld als vergroting, klaar om een bijzonder stukje racehistorie een plek te geven in jouw interieur. Vanaf slechts €34,95 (inclusief btw en verzending) zijn de foto’s verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen. Je kunt zelfs kiezen voor een volledig gepersonaliseerd formaat om de racegeschiedenis van Zandvoort op een unieke manier in huis te halen. Of je nu een doorgewinterde racefan bent of simpelweg geniet van prachtige, iconische beelden – deze fotosite laat je de magie van vervlogen tijden herbeleven.

Bekijk de collectie en dompel je onder in de historie van de Grote Prijs van Nederland. Want op Circuit Zandvoort, Making History... is wat we doen!

Partners van Circuit Zandvoort

Meer over onze partners